Functioneren Jeugdopleiding

De jeugd is de toekomst. Alles over de jonge talenten van AZ.
Gebruikersavatar
Jack
Georg
Berichten: 7686
Lid geworden op: 26 feb 2005, 12:07

19 sep 2017, 01:17

Professioneel gedrag is een eigenschap waarmee jeugdspelers zich op termijn kunnen onderscheiden van niet AZ jeugdspelers.

AZ koopt voor veel geld spelers als Bel Hassani, Tankovic, Seuntjes en Friday. Maar dit blijken qua gedrag niet altijd professionele spelers te zijn.

Dan kost het de club veel energie om daar aan te werken. Met alle gevolgen van dien.

Jeugdspelers van AZ lijken mij professioneler qua gedrag dan veel dure aankopen van AZ voor het eerste.
Glory Hunter

Last Scout
Basisspeler
Berichten: 2865
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:42

19 sep 2017, 14:52

Jack schreef:
19 sep 2017, 01:17
Professioneel gedrag is een eigenschap waarmee jeugdspelers zich op termijn kunnen onderscheiden van niet AZ jeugdspelers.

AZ koopt voor veel geld spelers als Bel Hassani, Tankovic, Seuntjes en Friday. Maar dit blijken qua gedrag niet altijd professionele spelers te zijn.

Dan kost het de club veel energie om daar aan te werken. Met alle gevolgen van dien.

Jeugdspelers van AZ lijken mij professioneler qua gedrag dan veel dure aankopen van AZ voor het eerste.
Dit mag je de scouting eigenlijk wel aanrekenen, ik ben dan een hobbyscout dus ik kom helaas niet in alle stadions en heb er geen zicht op, maar de AZ scouting en staf zal toch wel beter navraag/onderzoek kunnen doen om te achterhalen wat de persoonlijkheid van een speler is.
Bij Alkmaar begint de victorie!

Gebruikersavatar
Geest van Dirk
Goalscorer
Berichten: 3485
Lid geworden op: 20 jan 2012, 20:51

19 sep 2017, 21:59

Misschien is er gewoon niets met hun persoonlijkheid. Kan ook hè

Gebruikersavatar
Metalingus
Fanatic
Berichten: 505
Lid geworden op: 10 aug 2005, 13:22
Locatie: Heemskerk

24 sep 2017, 10:06


Gebruikersavatar
Jack
Georg
Berichten: 7686
Lid geworden op: 26 feb 2005, 12:07

24 sep 2017, 11:26

Tactiek is een verboden woord in jeugdopleiding van AZ

Na de 2-0 overwinning op NAC Breda kon de vlag uit op het trainingscomplex van AZ. Beide goals werden gemaakt door jonge spelers uit de eigen opleiding: Jeremy Helmer en Guus Til, die dit seizoen steevast kan rekenen op een basisplaats.

Voor Paul Brandenburg is het de bevestiging dat AZ op de goede weg is. Brandenburg is hoofd van de jeugdopleiding van de Alkmaarders, die in 2015 en 2016 werd onderscheiden met de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste jeugdopleiding van Nederland.

'Award is mooi compliment, maar oerlelijk'

Maar een talent dat scoort voor het eerste doet Brandenburg veel meer dan een prijs. "Daar doen we het voor, jongens die binnenkomen opleiden voor Jong AZ en het eerste elftal", vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

"De Rinus Michels Award is een mooi compliment voor iedereen die de hele dag hard voor de club werkt. Het is alleen een oerlelijk ding, een glazen plateau met een beeld erop. Het is enorm waardevol, maar hij ziet er niet uit."

artikel1b.jpg
artikel1b.jpg (83.21 KiB) 1146 keer bekeken
Brandenburg bij de uitreiking van de Rinus Michels AwardProShots

Volgens Brandenburg werd AZ onderscheiden voor de filosofie van de club. "In 2009 werden we kampioen, dat was fantastisch voor de club. Maar dat gebeurde eerlijk gezegd wel met veel gekochte spelers. Dirk Scheringa stond aan het roer en toen DSB failliet ging, was de club nagenoeg dood."

"Er moest op een andere manier gewerkt worden, want we konden niet concurreren met clubs die miljoenen te besteden hebben. Op dat moment hebben we de pijlen gericht op de jeugdopleiding. Het streven was dat in 2020 de helft van het eerste uit eigen jeugdspelers zou bestaan. Nu al is 67% van de selectie eigen opgeleide spelers."

Tactiek is een verboden woord

De kern van de filosofie van AZ is dat de spelers zelf keuzes kunnen maken en niet alleen doen wat de trainer zegt, vertelt Brandenburg. "Het woord tactiek is tot AZ onder 16 een verboden woord. Tactiek zegt eigenlijk: ik vertel wat je moet doen op korte termijn. Maar op lange termijn heb je er niks aan."


"De trainers zorgen ervoor dat de spelers elke dag van de week op een andere manier worden uitgedaagd", vervolgt Brandenburg. "Dat kan door te trainen op een andere ondergrond of door te trainen met andere ballen. Op zand bijvoorbeeld, of op beton. Maar ook door continu met andere opstellingen te spelen."

"AZ speelt in de jeugd zonder vaste systemen om de spelers te laten zoeken naar creatieve oplossingen. Je ziet vaak dat de trainer bepaalt wat er gebeurt, de spelers zijn slechts uitvoerders. Maar in het eerste elftal wil ik jongens die zelf keuzes maken en in staat zijn tijdens de wedstrijd naar ruimtes en mogelijkheden zoeken."

"De wereldtop kan in een wedstrijd vier tot vijf systemen spelen. Ze zijn niet bezig met het systeem, maar met de sterkte en zwaktes van een tegenstander en de ruimtes die ontstaan. We moeten spelers opleiden die dat aankunnen."

artikel2b.jpg
artikel2b.jpg (72.3 KiB) 1146 keer bekeken
Paul Brandenburg naast John van den Brom bij de opening van het nieuwe trainingscomplexProShots

De talenten van AZ staan niet alleen maar op het veld. Ook zonder er fysiek moe van te worden kan er getraind worden. "We werken met IntelliGym, een computerspel dat aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Dat spel is gemaakt door een Israëlisch bedrijf dat ook simulaties voor straaljagers maakt. Maar bij ons helpt het om de jeugd sneller keuzes te laten maken."

"Vier jaar geleden hebben we een test gedaan door een bepaalde groep er wel op te laten trainen en een andere groep niet. Het verschil in snelheid van keuzes maken en het inschatten van situaties was enorm."

Virtualrealitybril

AZ werkt ook met een virtualrealitybril, waarmee spelers specifieke spelsituatie kunnen ervaren. "Met die bril op waant de speler zich in een stadion. We zeggen dan niet welke keuze goed is, maar ik wil weten hoe een speler een keuze maakt."

Dat die training in een kantoorruimte werkt, liet Jeffrey van der Heijden zien, speler in de onder 16. "Hij was vorig jaar geblesseerd. Normaal wordt een speler dan bij de medische staf bezorgd en als hij fit is komt hij terug."

"Maar we hebben hem laten trainen zonder fysieke belasting. Als spits kwam hij vaak te laat, hij had moeite met het herkennen van het moment. Iedere dag heeft hij getraind en na een maand stond hij anders op het veld."

bron: nos.nl
datum: 24-9-2017
Glory Hunter

Gebruikersavatar
Geest van Dirk
Goalscorer
Berichten: 3485
Lid geworden op: 20 jan 2012, 20:51

08 okt 2017, 12:54

AZ Jeugd traint op Performance Playground
Gepubliceerd op 8 oktober 2017 , 14:13
ZAANSTAD- Het is bij het betreden van het AFAS Trainingscomplex niet het eerste wat opvalt. Toch wordt het gloednieuwe Under Armour Performance Playground gezien als een grote aanwinst voor AZ. Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg en twee specialisten leggen uit waarom.
Afbeelding

Vraag een specialist uit de AZ Jeugdopleiding wat er wordt gedaan om spelers een verfijnde techniek bij te brengen en al snel merk je dat diversiteit hoog in het vaandel staat. “We gebruiken verschillende soorten ballen en trainen op diverse ondergronden”, vertelt AZ Onder 12-trainer Michael van Zijtveld. “Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het aanpassingsvermogen op motorisch gebied.”

Verrijking
De aanleg van de Performance Playground sluit perfect aan bij deze opvatting. “Dit is een onwijs mooie verrijking van het AFAS Trainingscomplex”, knikt Van Zijtveld. “Het komt vanuit de AZ-visie om onze spelers een diverse opleiding aan te bieden, een manier van talentontwikkeling waarin wij geloven.”

Klein maar veelzijdig
De Performance Playground is het kleinste maar tegelijkertijd ook meest veelzijdige stuk grond op het hypermoderne voetbalterrein in Zaanstad. Er wordt voetvolley gespeeld op zowel kunstgras als zand, er is een asfaltveldje met behalve twee doelen ook een basket, en een zandvlakte waarop beachsoccer gespeeld wordt. En tussen het zand en het asfalt staat een betonnen krachtmuur, bedoeld voor fysieke oefeningen.

Brandenburg: ‘Tot eigen keuzes dwingen’
“Wij willen jongens opleiden die het spel begrijpen”, legt Paul Brandenburg uit. “Dat doen we door ze op allerlei manieren te dwingen tot het maken van eigen keuzes en het aanpassen aan onder meer verschillende spelsystemen en ondergronden. Wij geloven dat aanpassingsvermogen een onderdeel van talent is en de Playground past fantastisch bij die visie.”

Terug naar de straat
De ‘driehoek’ achter veld 2 heeft iets te bieden wat anno 2017 schaars is, weet het Hoofd Jeugdopleiding. “Tegenwoordig voetbalt de jeugd meer op de computer dan op straat en hiermee brengen we het idee achter voetballen op straat naar ons complex. In deze uitnodigende omgeving zijn continu kinderen aan het spelen op hun eigen manier en met hun eigen regels en oplossingen, zonder trainer die voor hen bepaalt wat te doen.”

Zelf uitzoeken
Het betekent dat de AZ Jeugd zelf keuzes maakt en zelf alles moet uitvinden en uitzoeken. Dat is precies wat de club hiermee voor ogen had. Brandenburg: “Het past bij ons idee dat het talent de eigenaar moet zijn van zijn eigen ontwikkeling. Dat de speler in een inspirerende omgeving zelf nadenkt over wat zijn volgende stap wordt en op een creatieve manier met voetbal bezig is. In onze ogen is dat hoe je talentvolle spelers creëert die het spel begrijpen.”

Wenker: ‘Fantastische mogelijkheden’
De voordelen zijn duidelijk, maar nog niet eens allemaal aangestipt. De Performance Playground biedt bijvoorbeeld ook ‘fantastische mogelijkheden’ op het gebied van fysieke en motorische training, weet Fysiek Trainer Chris Wenker. “Wij geloven dat het trainen op verschillende ondergronden goed is voor de ontwikkeling van onze talenten. Dat deden we binnen de fysieke leerlijn van AZ al op kunstgras en natuurgras, maar nu ook op zand en asfalt. Het leidt ertoe dat onze talenten nog beter gaan bewegen.”

Sublieme bewegers
“Doordat we de bewegingsscholing nu deels op de Performance Playground doen, hebben we een extra middel om de AZ Jeugd op te leiden tot sublieme bewegers”, vervolgt Wenker. “Zo staat er op de Playground een kleurendriehoek en een hexagon, eveneens in verschillende kleuren. Daarop kunnen de spelers zelfstandig en op een speelse manier werken aan het verbeteren van hun voetenwerk, het wenden en keren en bewegingssnelheid.”

Eerder op de club
Het zijn zaken die voorzien waren, maar twee maanden na oplevering blijkt het ook in de praktijk te werken. “De Performance Playground daagt uit om te voetballen”, merkt Wenker. “Ik zie het echt gebeuren. Spelers die normaal in het Family Home op de bank zaten te wachten op een volgende activiteit, pakken nu alvast een bal en gaan de driehoek op. Ze komen er zelfs eerder voor op de club.”

Deliberate play
Spelers die uit zichzelf de pitch op stappen: het is een gedroomde situatie voor iedere jeugdopleiding. “Op eigen initiatief zijn ze nog meer met een bal bezig en dat is een onwijs positieve ontwikkeling. Het speelt deliberate play (doelbewust bezig zijn met voetbal, red.) in de hand. Essentieel in het opleiden van de AZ 1-spelers van de toekomst.”

Bron: AZ.nl

Gebruikersavatar
Geest van Dirk
Goalscorer
Berichten: 3485
Lid geworden op: 20 jan 2012, 20:51

08 okt 2017, 13:31


Gebruikersavatar
Antti Opdam
Kristen
Berichten: 5592
Lid geworden op: 30 dec 2003, 17:57

23 okt 2017, 13:00

Nog klachten ?

=D> =D> =D>

Last Scout
Basisspeler
Berichten: 2865
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:42

25 okt 2017, 15:07

Antti Opdam schreef:
23 okt 2017, 13:00
Nog klachten ?

=D> =D> =D>
Yep : we missen goede robuuste centrumverdedigers in onze jeugdopleiding.

-einde transmissie-
Bij Alkmaar begint de victorie!

Gebruikersavatar
Antti Opdam
Kristen
Berichten: 5592
Lid geworden op: 30 dec 2003, 17:57

25 okt 2017, 15:10

Last Scout schreef:
25 okt 2017, 15:07
Yep : we missen goede robuuste centrumverdedigers in onze jeugdopleiding.
Luckassen, Vlaar en Hoedt vond je niks?

Of heb je het over de huidige lichtingen ?

Gebruikersavatar
pAZcal
Basisspeler
Berichten: 2595
Lid geworden op: 17 mei 2006, 18:52
Locatie: Leiden

25 okt 2017, 15:42

Dat zal wel over de huidige lichting gaan.
Ik kan me er wel in vinden als Hatzidiakos blijft spelen. Hij speelt nu naar behoren en ervaring moet je ervaren.

Gebruikersavatar
~AZ~
Goalscorer
Berichten: 3872
Lid geworden op: 20 jul 2013, 13:00

25 okt 2017, 17:47

In iedere lichting een goede speler voor iedere positie opleiden is een onrealistische doelstelling. Kijk naar wat er wel is.

Last Scout
Basisspeler
Berichten: 2865
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:42

25 okt 2017, 22:03

Antti Opdam schreef:
25 okt 2017, 15:10
Luckassen, Vlaar en Hoedt vond je niks?

Of heb je het over de huidige lichtingen ?
Huidige lichtingen,
En met robuust bedoel ik op zijn minst een beetje "Jaap Stam" gehalte.
Oostblok, killers.

Vlaar en Hoedt vond ik zeker wat maar die hebben hier niet hun topjaren of de aanloop naar hun topjaren meegemaakt.

Momenteel zie ik qua centrumverdedigers enkel wat in Hatzidiakos maar dat is nou niet echt een mannetjesputter of vind jij van wel?
Als jij naar Pantelis kijkt, dan zie je iemand die het veld onder je noppen vandaan vreet? ik in ieder geval niet.

en voor de brompot die hier onder je reageerde : Je moet niet schromen om wat je niet hebt te halen als je wil leven van je jeugdopleiding als club dat geld dus ook voor de jeugd zelf.
Bij Alkmaar begint de victorie!

Last Scout
Basisspeler
Berichten: 2865
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:42

25 okt 2017, 22:04

pAZcal schreef:
25 okt 2017, 15:42
Dat zal wel over de huidige lichting gaan.
Ik kan me er wel in vinden als Hatzidiakos blijft spelen. Hij speelt nu naar behoren en ervaring moet je ervaren.
En spieren moet je kweken, zie mijn reactie aan antti, een echte killer vind ik Pantelis niet maar dat mag ook, maar die hebben we dus in ieder geval niet in de jeugd en daar mag wel naar uitgekeken worden toch?
Bij Alkmaar begint de victorie!

Gebruikersavatar
pAZcal
Basisspeler
Berichten: 2595
Lid geworden op: 17 mei 2006, 18:52
Locatie: Leiden

25 okt 2017, 22:11

Zeker weten. Daar moet zelfs naar worden uitgekeken.

Gebruikersavatar
Antti Opdam
Kristen
Berichten: 5592
Lid geworden op: 30 dec 2003, 17:57

26 okt 2017, 09:29

Last Scout schreef:
25 okt 2017, 22:03
En met robuust bedoel ik op zijn minst een beetje "Jaap Stam" gehalte.
Oostblok, killers.

Vlaar en Hoedt vond ik zeker wat maar die hebben hier niet hun topjaren of de aanloop naar hun topjaren meegemaakt.
Mmm. Verdedigers worden ook later pas wat robuust. Wil je robuust overkomen heb je ook wel wat spieren en een oude kop nodig. Jaap Stam en Ron Vlaar zag er in hun tienerjaren ook gewoon schattig uit en schopten ook niemand over de boarding.

Of wat zoek je precies? Kan je iets specifieker zijn? En welk goed voorbeeld zie je nu in Nederland lopen?

Leidt de concurrentie ze wel op? De Ligt? Van Beek? Kongolo?

:|

Last Scout
Basisspeler
Berichten: 2865
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:42

26 okt 2017, 12:08

Antti Opdam schreef:
26 okt 2017, 09:29
Mmm. Verdedigers worden ook later pas wat robuust. Wil je robuust overkomen heb je ook wel wat spieren en een oude kop nodig. Jaap Stam en Ron Vlaar zag er in hun tienerjaren ook gewoon schattig uit en schopten ook niemand over de boarding.

Of wat zoek je precies? Kan je iets specifieker zijn? En welk goed voorbeeld zie je nu in Nederland lopen?

Leidt de concurrentie ze wel op? De Ligt? Van Beek? Kongolo?

:|
In Nederland ligt te veel de focus op "voetballende" verdedigers, en je ziet het in andere landen (bijvoorbeeld Italie en in het oostblok) toch echt wel, duelkracht, precieze tackles/slidings, goede koppers, de klassieke verdediger of de mannetjesputter zal ik het maar noemen tegenover de moderne verdediger, naar mijn mening heb je in je selectie een balans nodig en dat begint al bij de jeugd.

Zoiets begint al bijvoorbeeld met de bouw van een speler, daar kun je naar kijken, hoe ontwikkeld zich dat vanaf zijn 17e zal je een redelijk beeld hebben van hoe lang hij zal zijn en hoe breed zijn lichaam in de basis is (waar je dus mee moet/kan werken) er zijn lichaamstypes die makkelijker richting zoiets neigen dan anderen.

Om te beginnen zou ik een uitgerekende groei lengte ondergrens nemen van bijvoorbeeld 1.87 standaard : Sanchez, Chiellini, Bonucci,Barzagli, Kolarov, Astori, Kacheridi, Maksimovic x 2, Mitrovic, Zapata, Romagnoli, Ranocchia, Albiol, Varane, Pique, Godin, Luiz, Garay, Savic, Manolas, Stones, Laporte,Sule, Bailly, Hummels, Boateng, Rudiger,Martinez,Friedl, Subotic hebben dat allemaal gemeenschappelijk.

Er bestaan uitzonderingen natuurlijk en er zijn een paar jongens die net op 1.84-86 uitkomen, dat is niet erg maar je moet naar dat eerste streven.

Met alle respect maar bij ons halen : Wuytens (1.83), Hatzidiakos 1.81, Church (1.77), Groot, (1,80) het niet
Momenteel voldoen :
Vlaar en van Eijden er aan bij het eerste en je ziet ook dat dat onze robuuste verdedigers zijn, maar ook de oudste en wat trager.
Bij jong Bakker(1.89) en Regeling net niet (1.86).

Het is niet onrealistisch trouwens:
Hoogma (1.90)
Van Drongelen (1.88)
Schuurs (1.91)
De Ligt (1.88)
Fosu-Mensah (1.90)
Zijn Nederlandse talenten die dat allemaal hebben.
Kik Pirie (1.85) zit er ook net onder, maar al zou die niet meer groeien compenseert hij dat met talent (en hij zit aardig in de buurt).

2 jongens waar ik als AZ zijnde (even outside of the box) naar zou kijken zijn bijvoorbeeld Dario Maresic (1.87 en jeugdinternational van Oostenrijk) en Jan Bamert (1.85 en jeugdinternational van Zwitserland).
Om maar eens iets te noemen.

De lengte zegt trouwens natuurlijk niet alles, er moet dus ook nog naar de lichaamsbouw gekeken worden en dan moet er met wat er is getraind worden, maar ik ben van mening dat op zijn minst 1 en het liefst allebei je centrale verdedigers dit postuur en lengte hebben.

In de eredivisie zijn we dat sowieso ontwend, dan ga je echt meer potten breken.

Edit:

Van Beek (1.90) en Kongolo (1.88) vergeten.
Maar De Ligt, Kongolo en Van Beek zijn dus juist met de verkeerde ethos opgeleid naar mijn mening, daarom zie ik ook liever Schuurs, Van Drongelen en Hoogma (en ik ben benieuwd naar Pirie, maar niet voor AZ dus daar let ik minder op).
Hoogma en Van Drongelen zijn niet voor niets naar Duitsland vertrokken.

Over Duitsland gesproken, als hij nog te halen is : Eduard Lowen van de onder 20, speelt nog bij Nurnberg is ook zo'n optie als hier boven genoemd.
Bij Alkmaar begint de victorie!

ForzAZ
Invaller
Berichten: 2065
Lid geworden op: 18 dec 2004, 20:46
Locatie: Uitgeest

27 okt 2017, 16:12

Last Scout schreef:
26 okt 2017, 12:08
In Nederland ligt te veel de focus op "voetballende" verdedigers, en je ziet het in andere landen (bijvoorbeeld Italie en in het oostblok) toch echt wel, duelkracht, precieze tackles/slidings, goede koppers, de klassieke verdediger of de mannetjesputter zal ik het maar noemen tegenover de moderne verdediger, naar mijn mening heb je in je selectie een balans nodig en dat begint al bij de jeugd.

Zoiets begint al bijvoorbeeld met de bouw van een speler, daar kun je naar kijken, hoe ontwikkeld zich dat vanaf zijn 17e zal je een redelijk beeld hebben van hoe lang hij zal zijn en hoe breed zijn lichaam in de basis is (waar je dus mee moet/kan werken) er zijn lichaamstypes die makkelijker richting zoiets neigen dan anderen.

Om te beginnen zou ik een uitgerekende groei lengte ondergrens nemen van bijvoorbeeld 1.87 standaard : Sanchez, Chiellini, Bonucci,Barzagli, Kolarov, Astori, Kacheridi, Maksimovic x 2, Mitrovic, Zapata, Romagnoli, Ranocchia, Albiol, Varane, Pique, Godin, Luiz, Garay, Savic, Manolas, Stones, Laporte,Sule, Bailly, Hummels, Boateng, Rudiger,Martinez,Friedl, Subotic hebben dat allemaal gemeenschappelijk.

Er bestaan uitzonderingen natuurlijk en er zijn een paar jongens die net op 1.84-86 uitkomen, dat is niet erg maar je moet naar dat eerste streven.

Met alle respect maar bij ons halen : Wuytens (1.83), Hatzidiakos 1.81, Church (1.77), Groot, (1,80) het niet
Momenteel voldoen :
Vlaar en van Eijden er aan bij het eerste en je ziet ook dat dat onze robuuste verdedigers zijn, maar ook de oudste en wat trager.
Bij jong Bakker(1.89) en Regeling net niet (1.86).

Het is niet onrealistisch trouwens:
Hoogma (1.90)
Van Drongelen (1.88)
Schuurs (1.91)
De Ligt (1.88)
Fosu-Mensah (1.90)
Zijn Nederlandse talenten die dat allemaal hebben.
Kik Pirie (1.85) zit er ook net onder, maar al zou die niet meer groeien compenseert hij dat met talent (en hij zit aardig in de buurt).

2 jongens waar ik als AZ zijnde (even outside of the box) naar zou kijken zijn bijvoorbeeld Dario Maresic (1.87 en jeugdinternational van Oostenrijk) en Jan Bamert (1.85 en jeugdinternational van Zwitserland).
Om maar eens iets te noemen.

De lengte zegt trouwens natuurlijk niet alles, er moet dus ook nog naar de lichaamsbouw gekeken worden en dan moet er met wat er is getraind worden, maar ik ben van mening dat op zijn minst 1 en het liefst allebei je centrale verdedigers dit postuur en lengte hebben.

In de eredivisie zijn we dat sowieso ontwend, dan ga je echt meer potten breken.

Edit:

Van Beek (1.90) en Kongolo (1.88) vergeten.
Maar De Ligt, Kongolo en Van Beek zijn dus juist met de verkeerde ethos opgeleid naar mijn mening, daarom zie ik ook liever Schuurs, Van Drongelen en Hoogma (en ik ben benieuwd naar Pirie, maar niet voor AZ dus daar let ik minder op).
Hoogma en Van Drongelen zijn niet voor niets naar Duitsland vertrokken.

Over Duitsland gesproken, als hij nog te halen is : Eduard Lowen van de onder 20, speelt nog bij Nurnberg is ook zo'n optie als hier boven genoemd.
Eens met je visie Last Scout. Ik vind ook al jaren dat Nederland weinig 'echte' verdedigers voort brengt.

Gebruikersavatar
Geest van Dirk
Goalscorer
Berichten: 3485
Lid geworden op: 20 jan 2012, 20:51

28 okt 2017, 15:56

Totaal mee oneens.

De verdedigers die in Nederland spelen zijn heel vaak erg jong met misschien hoogstens 2 jaar eredivisie in de benen. Vaak met minder. Vergelijkingen met de buitenlandse competities gaan dus mank.

Last Scout
Basisspeler
Berichten: 2865
Lid geworden op: 24 feb 2017, 14:42

28 okt 2017, 16:55

Geest van Dirk schreef:
28 okt 2017, 15:56
Totaal mee oneens.

De verdedigers die in Nederland spelen zijn heel vaak erg jong met misschien hoogstens 2 jaar eredivisie in de benen. Vaak met minder. Vergelijkingen met de buitenlandse competities gaan dus mank.
Dan heb je er dus niks van begrepen, ook verdedigers van dezelfde leeftijd hebben dat, je kan dat al ver van te voren zien.
Het gaat niet eens om ervaring, weet niet waar je dat vandaan haalt dat staat nergens? het gaat om het type verdediger, om lichaamsbouw en lengte, vanuit die basis kan je dan bepaalde dingen gaan trainen, ik gaf ook al voorbeelden van jongens met dat postuur binnen Nederland.
En zelfs met dat alles gaat het om minimaal een helft van je tweemanscentrum.
Bij Alkmaar begint de victorie!

Plaats reactie
  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Google [Bot]